Фондът на фондовете, чийто принципал е Министерството на иновациите и растежа,

...
Фондът на фондовете, чийто принципал е Министерството на иновациите и растежа,
Коментари Харесай

Николай Генчев: Фондът на фондовете разполага с 2 млрд. лева публичен ресурс

Фондът на фондовете, чийто принципал е Министерството на нововъведенията и растежа, разполага с 2 милиарда лева обществен запас за идващия програмен интервал. Подкрепени са над 2 500 плана, близо 600 млн. лева към момента са разполагаем за финансиране от остарелия програмен интервал, това стана ясно от думите на Николай Генчев, председател на Надзорния съвет, представен от Bulgaria ON AIR.

По думите на Николай Генчев, към обществения запас от 2 милиарда лева ще се добави и забележителен размер частно съфинансиране, тъй че общият размер на средствата във Фонда могат да доближат 4 милиарда лева

Николай Генчев сподели още, че задачата на Фонда на фондовете е да структурира и ръководи финансови принадлежности по другите европейски стратегии. Той акцентира, че крайните бенефициенти на получените средства от Фонда могат да бъдат с изключение на разнообразни бизнеси – започващи, дребни, огромни, разрастващи се, по този начин и общини, райони, ВиК сдружения в цялата страна, селскостопански производители, дребни и фамилни компании и така нататък

" Бенефициентите могат да бъдат най-широка палитра на разнообразни бизнеси, както и държавни и общински структури ", добави ръководителят на Надзорния съвет на ФнФ.

" До момента Фондът на фондовете е финансирал 2 500 плана – на компании и общини. Зад това стоят дялови вложения в над 200 новаторски стартъпа, близо 700 микрокредита за дребни бизнеси и обществени предприятия, съвсем 500 000 лева кредитно финансиране за районни и общински планове, 540 млн. лева за 1 300 дребни и междинни предприятия за превъзмогване на следствията от COVID-19 пандемията и др ", сподели още Николай Генчев. По думите му, се чака до края на идната година броят на финансираните планове и бизнеси да доближи 4 500.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР